Wat is Scoren in de Wijk ?

FC Twente vindt het belangrijk maatschappelijk betrokken te zijn. Om de maatschappelijke activiteiten van de club een structureel karakter te geven is begin 2005 Stichting FC Twente, Scoren in de Wijk in het leven geroepen. De stichting beheert meerdere projecten.

Drees Kroes, projectleider FC Twente Scoren in de Wijk, bracht het idee naar voren om een voetbalkoor op te starten. Samen met Alfons heeft hij 1 januari 2010 het voetbalkoor opgericht. Het voetbalkoor was toen een onderdeel van een theaterspektakel over voetbal en is na dit succesvolle stuk als zelfstandig koor doorgegaan met Erwin Strikker als gedreven muzikaal leider. Door middel van subsidies van de Gemeente Hengelo, een buurtbon van Alfons Rupert, FC Twente Scoren in de Wijk en Welbions kon het voetbalkoor de eerste twee jaren financieel doorkomen en hiermee investeringen doen in apparatuur en in muziek.